16.1.12

HAŞHAŞLI KIVIRMA ÇÖREK


Öncelikle bu tarif için http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ adresine çok teşekkür ederim. Çünkü daha önce haşhaşlı tarifini hiç böyle denememiştim. İnanın bu tarif hazır aldığımız cevizli haşhaşlı çöreklerden bile çok daha güzel  .
Ben tarifi kendi yaptığım şekilde anlatıyorum. Gerçek tarif için ise adres yukarıda  ...:)

MALZEMELER:
1 paket Dr. Oetker instant maya
1,5 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (hamuru yoğururken tekrar un ilavesi yapacağız)
öncelikle bu malzemeler karıştırılacak sonra içine
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
2 su baradağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
aldığı kadar un
 ekleyerek yumuşak bir hamur tutup 40-50 dakika kadar mayalanması için bekletiyoruz.

İÇ MALZEME:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su baradağı ceviz içi
1- 1.5 su bardağı haşhaş
(iyice karıştırılır.)

YAPILIŞI:
Hamur 3 '  e bölünür. Her biri çok ince olmayacak şekilde açılır.Üzerlerine  hazırladığımız içten sürülüp 3 yufka üst üste konur. Sonra ortadan 2 ' ye kesilir ve kestiğimiz yarım yufka diğerinin üzerine yerleştirilir. Böylece 6 katlı yarım yufkamız olacak. Son olarak elde ettiğimiz bu hamurun üzerinde 2 parmak kalınlığında şeritler kesilip elimizle 2 ucu ters şekilde burularak döndürülür ve tepsinin ortasına döndürerek yerleştirilir.Kestiğimiz hamurlar bitene kadar bu işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Bir yarım saat kadar daha tepside bekletildikten sonra sıcak fırına verilir.



1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep