Değişik bir kurabiye tarifi yerken ağzınıza birden fazla tat geliyor ve uzun süre bayatlamıyor.
MALZEMELER:
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
3 tatlı kaşığı bal
yarım su bardağı şeker ( bal da tat kattığı için bi dahaki sefere daha az ilave ediceğim)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
aldığı kadar ın
YAPILIŞI:
Önce yağ ile şeker çırpılır sonra yumurta ve bal ilave edilir.Ardından toz malzemelerle un ilave edilir ve yoğurulur. Oklava ile fazla ince olmayacak şekilde açılıp çiçek kalıbı ile kesilir . Dilerseniz üzerlerine yumurta akı sürüp şeker serpebilirsiniz . Kısa sürede piştiği için sürekli kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep