4.12.09

PRATİK TAVA MANTISI



Malzemeler : (3 Kişilik )
1 adet yumurta
2 su bardağı un
tuz
ılık su
Yapılışı :
Unun ortasına yumurtayı kırıp azar azar suyu ilave ederek ne sert ne de yumuşak bir hamur elde edilir. İyice yoğurduktan sonra 2 parçaya ayrılır ve arada unlanarak ince bir yufka açılır . Bıçakla küçük kareler kesilir (ben iç malzeme olarak önceden haşlanmış mercimek kullandım siz kıymalı ya da patatesli de yapabilirsiniz) Kesilen karelerin içine iç malzeme konarak mantı şeklinde kapatılır .Tava bolca yağlandıktan sonra mantılar dizilir ve kısık ateşte pişmesi beklenir .Mantıların altı kızardıktan sonra çevirerek her tarafının eşit kızarması sağlanır . Sonra üzerini biraz geçecek kadar kaynamış su dökülür ve mantılar yumuşayana kadar haşlanır . Üzeri için biraz sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı biber de hazırladıktan sonra hepsi bu kadar .. :)
Afiyet Olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep