2.3.10

FIRIN MAKARNA

Malzemeler :
1 paket fırın makarna
2 su bardağı kaşar peyniri
beşamel sos için :
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Yapılışı :Makarnaları 2 ye bölüp yaklaşık 10 -15 dakika kaynar suda haşlıyoruz . Sonra beşamel sos hazırlıyoruz ( önce unla yağ kavrulur sonra azar azar süt ilave edilerek koyu bir kıvam elde edilir) Haşlanan makarnaları süzdükten sonra beşamel sos ve 1 bardak kaşar peyniri ile iyice karıştırıyoruz. Fırına veriyoruz ,pişmesine yakın üzerine kalan 1 bardak kaşar peynirini de döküp peynirler eridikten sonra fırından alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep