15.3.10

MAYALI AÇMA

MALZEMELER :
1 adet yumurta ( sarısı üzeri için )
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr margarin (oda sıcaklığında )
1 paket kuru maya
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI : Önce maya,şeker ve tuz biraz unla karıştırılır.Sonra içine süt,su,sıvıyağ katılarak azar azar un ilave edilerek yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Güzelce sarılan hamur mayalanması için 45-50 dak. bekletilir. Sonra hamurdan küçük parçalar koparılıp oklava yardımı ile biraz açılır ve içine 1 çay kaşığı kadar margarin sürülür. ( ben margarinden sonra birazda patates püresi sürdüm çok lezzetli oldu )Margarin sürdükten sonra rulo yapılarak hamurun iki ucundan ters yönlere çevirip yuvarlak açma şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı ve susam veya çörekotu serpilir . Eğer vaktiniz varsa tepside de 30 dakika kadar bekletirseniz hamurunuz pişerken daha güzel kabaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep