15.5.13

KAVALA KURABİYESİ VE BİTEN GÜZEL BİR KİTAP...


 İlk defa denediğim Kavala kurabiyesini bundan sonra sık sık yapacağım . Bu zamana kadar en beğendiğim kurabiyelerin arasına girdi. Eğer sizde denemediyseniz mutlaka deneyin derim . Yerken ağzınıza kavrulmuş unun ve fıstık tadının geldiği , un kurabiyesi gibi ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Nette yaptığım kavala kurabiyesi araştırmalarından sonra kendime göre uygun bir tarif buldum. Asıl tarifte badem var ben fıstıkla denedim . Tercih sizin ...:)
MALZEMELER:
 1 yumurta akı
125 gr. oda sıcaklığında margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kadar iri ezilmiş fıstık
un
YAPILIŞI : En önemli nokta unun ve fıstıkların kavrulması . Öncelikle 2 su bardağı unu tavaya alıp orta hararetli ateşte sürekli kaşıkla çevirerek karıştıralım . Sonra fıstıkları da ilave edelim . Unun biraz rengi dönüp kokusu çıkınca ocağı kapatalım ve unun iyice soğumasını bekleyelim . Sonra soğuyan unun ve fıstıkların içine diğer tüm malzemeyi ilave edip yoğuralım. Üzerine  azar azar 1 su bardağı kadar daha normal undan ilave edelim . Yine ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak. Sonra hamuru biraz açıp ( fazla inceltmeden ) çay bardağı ile önce yuvarlak kesip sonra tekrar kenarından keserek ay şeklini verelim . Sonra fırına   verelim ve hafif pembeleşince alalım.



Sinan Akyüz'ün okuduğum harika bir kitabı.Çok satanlar listesinde görünce hemen alıp okumaya başladım. Aslında epey oldu biteli ama şimdi sıra geldi anlatmaya. Kitapta gerçek bir hayat öyküsü anlatılıyor ve hiç bir sayfasından sıkılmayacağınız sürekli kimin başına neler gelecek diye merak ettiğiniz çok akıcı bir kitap.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım benim...
    En kısa zamanda denemek istiyorum daha önce hiç yapmadım bu kurabiyeden..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Ben de bir defa denemiştim, hiç dışarıda satılan Kavala Kurabiyelerine benzememişti, bir de senin tarifini deneyeceğim, haydi bakalım...

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAGLKKK TALIM CIDDEN NEFIS GÖRÜNÜYOR:)

    YanıtlaSil
  4. canımı istettin bak şimdi.bende deneyeyim.sağol paylaşım için.

    YanıtlaSil
  5. canım çekti şimdi.olsada yesem dedim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bende bir kurabiye sever olarak deniycem eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. kurabiye tariflerinide blogunuda inceledim canım hepsi birbirinden güzel eline sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep