TAZE FASÜLYE: Yine sevdiğimiz yemeklerden etli ya da zeytinyağlı olarak pişiriyorum. Fasülyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye bolca domates rendeliyorum ve fasülyelerle beraber 15-20 dakika kadar kavuruyorum . Soğuyunca poşetlere dolduruyorum .
YEŞİL BİBER :Bu yaz bir arkadaşımın tavsiyesiyle yeşil tatlı sivri biber de koydum dolabıma. Güzelce yıkayıp küçük küçük doğradım ve poşetledim.Aynı tazelikte kalıyormuş. İsterseniz yemeklerinize isterseniz menemen yapımında kullanabilirsiniz.
MISIR: Ailecek çok seviyoruz mısırı. Hele mısırlı pilava , mısırlı salatalara bayılıyoruz. Bu zamana kadar hep hazır konserve mısır kullanmıştım. Bu sene pazardan aldığımız mısırları kaynatmadan önce oturup bir güzel ayıkladık ailecek :) Kaynatmadan önce çok daha kolay ayrılıyor ve parçalanmıyor. Ayıkladıktan sonra yıkayıp düdüklü tencereye aldım .Üzerine geçecek kadar su ilave edip 20 dak. kaynattım ve soğuduktan sonra 1 ' er su bardağı poşetlere doldurup dolaba attım.
BEZELYE: Bezelye de dolabımızın vazgeçilmezlerinden. Ayıkladıktan sonra ben direk poşetliyorum. Ama annem önce biraz haşlayıp sonra dolaba atıyor. Her iki türlüde oluyor. Size kalmış .
**** Poşetlerin havasını almak için ben pipet kullanıyorum. Bu şekilde poşette hiç hava kalmıyor. Çok pratik bir yöntem ..