17.8.12

PATATESLİ RULO BÖREK

Yapımı oldukça basit lezzeti de bir o kadar güzel bir börek ..

MALZEMELER:
3 adet yufka
2 adet yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayırın)
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 adet büyük boy patates ( haşlanmış ezilmiş)
1 küçük kase peynir
tuz
kaşar pyniri, toz kırmızı biber  (  üzeri için)
YAPILIŞI :  Öncelikle iç malzemesi hazırlanır.  Bunun için bir kaba haşlanmış patatesler alınıp ezilir . Üzerine peynir karıştırılır. Yumurtalarla ,süt ve sıvıyağ  dökülür.. Tuz  da eklenip  bir güzel karıştırılır. Birinci yufka serilir ve hazırladığımız malzemenin bir kısmı yufkaya yaydırılır.Üzerine  ikinci yufka serilir .Yine iç malzemeden konup üzerine 3. yufka serilir. Son kalan malzemede dökülüp yaydırılınca  kenarları biraz içe kıvrılıp  (iç malzeme dışa sızmasın diye)  büyük bir rulo yapılır ve bıçakla ortadan 2' ye kesilir. Bir tepsiye alınarak 1 saat buzdolabında bekletilir. Pişmeye yakın son 15 dakikada buzluk kısmına alınır. Buzluktan çıkardıktan sonra dilimlenir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
*** İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendeleyip biraz da kırmızı biber ekebilirsiniz .