22.2.13

ÖRGÜ ELDİVENLER





Annemin bana ve kızıma ördüğü  eldivenler. Biz kızımla çok beğendik ve kokoş kokoş takıyoruz eldivenlerimizi :) Belki beğenip yapmak isteyenler olur diye de paylaşmak istedim. Çünkü annemin anlattığı kadarıyla  yapılışı da çok basit. Angora iplerle örülüyor.
Önce 52 ilmekle başlayıp 2 ters 2 düz  4 parmak genişliğinde lastik örülüyor.( Benim bileğimin ölçüsüne göre 52 ilmek ) Sonra ördüğünüz lastiği kesip kenarından da  dikiyorsunuz. Bu sefer tığla lastiğin üzerine yanda yakından çektiğim modeli uyguluyorsunuz.Önde ve arkada 5' er yani toplam 10  dolgu oluyor. 4 sıra ördükten sonra   baş parmak kesiliyor. Sonra 4 sıra daha örüp parmakların arasını tığla kapatıyorsunuz. Bilek kısmına isterseniz tığla bir sıra trabzanlı modeli uygulayabilirsiniz. Sık sık ilmek alıp örerseniz benimki gibi volanlı olur. Eldiven bittikten sonra ortasından da ip geçirip uçlarına tığla çiçek yapabilirsiniz.

17 yorum:

  1. Pek güzel olmuş ikisi de, örneği çok hoş, eline sağlık annenin Zeynepciğim, güle güle giyin anneli/kızlı:) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Iste iste dedim gorunce,parmaksiz eldivenlerden nicedir yapmak istiyordum.Gerci ben bu aralar ne gorsem yapmak istiyorum :)) Annenin ellerine saglik Zeynepcigim,ayrica nasil yapildigina dair anlatimin cok aciklayici,bunun icin de cok tesekkurler.Hemen yapilacaklar listeme eklendi :)
    Kizin ve sen iyi gunlerde kullanin...Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım örerken takıldığın bir yer olursa sorabilirsin seve seve yardımcı olurum :)

      Sil
  3. çopk güzel, kibar olmuş, ellerinize sağlık, güle güle giyin e.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuşşşş canım

    YanıtlaSil
  5. Bunlar ne hoş olmuşlar harika annenizin eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar tatlılar,hele birde anne elinden olunca dahada kıymetliler:)Güle güle kullanın inşallah ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Evet anne eli değdi mi başka oluyor .:)

      Sil
  7. eldivenleri çok sevdim, benim de vazgeçilmezim, hele anne elinden olunca.. ellerine sağlık olsun inşallah. iyi günler de kullanılsın. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kışın çok kullanılan bir aksesuar oluyor. Tabii anne eli değince de başka. Teşekkür ederim..

      Sil
  8. çok güzel eldivenler, bayıldım, detaylı anlatım içinde çok teşekkürler:)))

    YanıtlaSil
  9. Bayıldım harika olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep