27.3.13

AHŞAP BOYAMADA YAPIŞTIRICI İLE KABARTMA TEKNİĞİ


 Arkadaşlar sizlerle ahşap boyama kursunda hocamdan öğrendiğim bir tekniği paylaşmak istiyorum.Yapıştırıcı ile kabartma verilen bu tekniği kursta pek çok ahşap nesnenin üzerinde denedik..Örneğin ayna kenarlarında , sehpa veya kutular üzerinde ... uyguladık. Üzerlerine kimi zaman süngerle doku yaptık kimi zamanda varak ..Şimdi resimlerle açıklamak istedim belki merak eden ve uygulamak isteyen olur diye :)
Öncelikle ahşabın üzerine istediğiniz deseni çiziyorsunuz. Bizim hazır desenlerimiz vardı . Bende kutuya uygun olarak bu deseni seçtim ve altına karbon kağıdı koyarak deseni kutunun üzerine kurşun kalemle çıkardım.

 Yandaki resimde desenli kağıdı da yayınladım eğer beğenirseniz kullanabilirsiniz. Sonra resimde gördüğünüz  Craftsy marka çok amaçlı yapıştırıcı ile desenlerin içini doldurdum. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Örneğin papatyanın bir yaprağını yapıştırıcı ile doldurdunuz sonra  hemen yanındakini değil karşısındaki yaprağı doldurun . Kesinlikle kurumasını beklemeden yan yana dolgu yapmayın .Çünkü yapıştırıcılar birbirine giriyor. Kuruduğu zaman üzeri hafif kabuk tutuyor ve yandaki gibi bir hal alıyor. Eğer olur da dener ve yapıştırıcıların birbirine karıştığını görürseniz hemen iğne ya da kürdanla arasını açın.
 Sonra kutuyu istediğiniz renge boyayın . Ben siyah metalik boya kullandım. 1 kat boyayıp kuruduktan sonra sünger zımpara ile zımparaladım ve 2. kat boyasını attım.Metalik altın sarısı akrilik boya ile kutu  kenarlarına ponpon süngerle hafifçe doku yaptım.
Kutu boyanıp kuruduktan sonra altın sarısı boncuk boyası ile dolguların üzerinden geçtim. Tamamen kuruduktan sonra 2 kat vernikledim.İşte yapıştırıcı ile kabartma tekniği bu şekilde oluyor.  Umarım sizlerde beğenirsiniz.

18 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Meralcim beğenmene sevindim.

      Sil
  2. harika şeyler yapmışsın..hem teknik olarak hem görsellik olarak..ellerine sağlık zeynepcim...

    YanıtlaSil
  3. Şekerim güzel bir çalışma olmuş eline saglık selamlar

    YanıtlaSil
  4. Eline diline sağlık canım, her ayrıntısıyla şahane anlatmışsın... Kutun da mükemmel olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir çalışma olmuş canım ellerine sağlık, detaylar için de teşekkür ederim kendi adıma, yeni bir teknik öğrenmiş oldum:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş bir teknik. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Oooooo... bu ne şık kutu buuuuu :)
    Yapılışını da paylaşman ne güzel :)
    Sevdim bu tekniği, pratik... Hatta çoook çoook eskilerde beyaz tutkalla benzer teknikle kabartmalı resim boyamışlığım vardı :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Una caja maravillosa.
    Besos desde España

    YanıtlaSil
  10. Farklı ve güzel bir çalışma olmuş, ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili blog arkadaşlarım bloğumu ziyaretiniz ve yaptığınız güzel yorumlar için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş ne güzel kursa gitme imkanın var detaylar için çok sağol bu tür detaylar benim gibi ancak bakarak öğrenenlerin çok işine yarıyor inanki:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum çok teşekkürler canım evet sanırım bu konuda şanslıyım kurs çok istediğim bir şeydi . Şimdi burada öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak beni de çok mutlu ediyor.

      Sil
  13. Çok farklı olmuş elinize sağlık... denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  14. buda bi harika olmuş:)bide bi şey sormak istiyorum ben bu yapıtırıcıyla kabartmayı kullanacağım bi porselen tabak üzerinde uygulasam üzerini 21 gün bekletince makinada falan yıkanabilen boyalarla boyasam yıkanmaya dayanıklı olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim öncelikle bloğuma hoşgeldin canım güzel yorumun içinde ayrıca teşekkür ederim biz bu yapıştırıcı tekniğini kursta sadece ahşaplarda uyguladık herhangi bir cam üzerine denemedik o yüzden sana kesin birşey söyleyemeyeceğim ama elinde ılık su ile yıkarsan sanırım birşey olmaz.

      Sil
  15. hoşbuldum:) dikkate alıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben en iyisi önce kullanılmıcak bi şey üzerinde uygulayıp çıkıp çıkmıcana bakayım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep