18.9.13

KIZILCIK ŞURUBU


 

Cam kavanozlara sonradan içilmek üzere hazırladığım kızılcık şurubunu sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü kızılcığın faydası oldukça fazla ve bu şekilde hazırlanınca  çok pratik oluyor. Bir süredir kış hazırlıkları yapıyorum bu tarif de onlardan birisi . Tarifi de oldukça kolay. Benim belli bir ölçüm yok . 1kg kızılcıktan tam 4 yarım kavanoz şurup çıkmış oldu . İhtiyacınız olan tek şey kızılcık. şeker ve su .
Yapılışı ise kızılcığı güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alıp üzerine bolca su ilave edin. Kızılcıklar yumuşayana kadar kaynatın . Sonra süzgeçten geçirin . Üzerine 2 su bardağı şeker ilave edin ve kaynadıkça suyu azaldığı için biraz daha kaynak su ilave edip şeker eriyene kadar 5-10 dakika kadar daha kaynatın. Şekerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.. Son aşama olarak ben blendırdan da çektim . Böylece pürüzsüz ve çocukların sevebileceği kıvama geldi.  Sonra sıcakken kavanozlara boşaltın ve kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin . Bu şekilde 1 gece bekletin . Uzun süre saklayabileceğiniz ve istediğiniz zaman içebileceğiniz kızılcık şurubunuz  hazır. :)


11 yorum:

  1. İyi fikir aslında bende kızılcıkları depfreze koyup kullanacağım zaman poşetlerden çıkarıp kaynatıyodum tek tek oyalanmak yerine bu daha mantıklıymış bende böyle yapayım bundan sonra çok sağol paylaştığın için canım ellerine sağlık.... şifa ve afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Öznurcum evet böyle çok pratik oluyor. Bize de hep annem hazırlıyordu Ondan öğrenmişdim. Bu sefer onun yaptıklarının yanına kendimde yapıp ilave ettim . Sende dene mutlaka sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık ablacım kışlıklar yapılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım aynen öyle malum Eskişehirin kışı uzun ve soğuk oluyor :)

      Sil
  3. Una mermelada exquisita, te quedo de lujo.
    Besos desde España

    YanıtlaSil
  4. !Hi sweetie¡that jam so delicious! and best made ​​with fresh fruits! uuuummm! ... you have magic hands! everything you do turns out well!
    save me a boat, I carry and share cookies and chatted a bit! you think!! ..... kisses and bear hugs!
    your jam smells good!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you so much my dear friend you are so nice !
      kisses and bear hugs... :)

      Sil
  5. İyi aklıma getirdin sağol canım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep