8.12.09

HAZIR YUFKA MANTISI



Çok pratik aynı zamanda çok da lezzetli bir mantı tarifi .Kıymalısı da Patateslisi de harika oluyor
Malzemeler :
3 adet yufka
1 çay bardağı yogurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
iç malzeme için : 3-4 adet haşlanmış patates
kıymalı yapmak isterseniz ( kıymanın içine 1 adet soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir (kıyma çiğden konacak ), biraz karabiber ve tuz )
Yapılışı :
1 adet yufka alınır ve hazırladığımız yoğurtlu karışım sürülür yufka ortadan 2 ' ye kesilir Kestiğimiz yere bir uçtan diğer uca kadar iç malzeme konur ( yufkanın tamamına değil sadece uç kısmına )( çok ince miktarda koymaya çalışın )ve kıvırarak rulo şekli verilir ve şekildeki gibi küçük küçük dilimlenir Yağlanmış tepside iyice kızarana kadar pişirilir .
* Daha önceki sefer pişen mantıları sıcak su ile haşlıyordum ama bu sefer hiç haşlamadım direk üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu döktüm bu şekilde daha lezzetli oldu Hem börek hem mantı misali ... :)



1 yorum:

  1. çokk pratik ve leziz görünüyor.
    emeğine sağlıkk sevgili zeynep.
    möüsaden ile takipçinim.
    bende beklerim sayfama,arzularsan..
    sevgilerimi bıraktım gönül dolusunca..
    :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep