11.12.09

KISIR

Kısır pek çoğumuzun bildiği ve sevdiği bir tarif .Eminim ki herkesin kendine göre bir kısır tarifi vardır . Bense içine farklı olarak sumak ve nar ekşisi ekliyorum eğer denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim daha lezzetli oluyor
Malzemeler :
2 su bardağı ince (kısırlık) bulgur
istediğiniz miktarda marul, taze soğan , domates ( ince ince kıyılmış )
2 yada 3 çorba kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
bolca limon suyu yada nar ekşisi
tuz, pul biber,sumak
biraz kaynamış su
Yapılışı :
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerini çok az geçecek kadar kaynamış suyu ilave ediyoruz. . Yaklaşık 10 -15 dakika kadar diğer malzemeleri hazırlarken bulgurun da suyunu iyice çekmesini bekliyoruz . Suyunu çekip şişen bulgurun içine salçayı ilave edip iyice karıştırıyoruz .Sonra doğradığımız taze soğan ve marulu da katıp karıştırıyoruz. Yağını , nar ekşisini ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tekrar karıştırıp son olarak domatesi ilave ediyoruz (domatesi son olarak ilave ediyoruz sulanmaması için ) ve kısırımız hazır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep