30.11.11

LİMONLU MUFFİN


B u harika tarifi yeni aldığım muffin kalıbımda ilk kez denedim ve hemen paylaşmak için bloğumun başına geçtim.Gerçekten çok lezzetli ve yumuşacık bir kek oldu. Nette gezerken limonlu muffin tarifin içine haşhaş tohumu eklendiğini de gördüm .Açıkçası daha önceden haşhaş tohumunu bu şekilde kullanmadığım için kekin sadece yarısına ekleyip denedim ama bundan sonra tamamına ekliyceğim Çünkü yerken ağzınızda çıtır çıtır çok hoş bir tat bırakıyor. Hem kızım hem oğluşum bu keke bayıldılar.
Bu malzemelerden yaklaşık 15-16 adet muffin çıkıyor .Benim kalıbım 12li olduğu için kekin kalan kısmını küçük bir borcam kasede pişirdim .

MALZEMELER:
2 adet yumurta
yarım su bardağından biraz fazla şeker ( tariflerde 1 bardak ama bence bu ölçü yeterli)
1 su bardağı süt
 yarım su bardağı sıvıyağ
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı limon suyu
 1 limon rendesi
 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 2  - 2,5 su bardağı kadar un

YAPILIŞI : Önce yumurta ve şeker çırpılır .Sonra sırayla süt , sıvıyağ eklenir.Ben bu aşamaya kadar mikserle çırpıyorum .Kalan malzemeleri tel çırpıcıyla çırpıyorum ki kabaran hamur sönmesin diye . Sonra limon rendesi ve suyu ardından  kabartma tozu ile un ilave edilir.Son olarak da isteğinize göre haşhaş eklenir . 170 derece fırında 20 dakikada pişirilir. Muffinleri piştikten sonra kapaklı bir borcam kasede saklarsanız yumuşak olarak kalırlar.

1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep