Çok lezzetli hafif bir tatlı .
10-12 adet etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Kreması için :
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4-5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
1 paket krem şanti +1 su bardağı soğuk süt
Havuçlu iç malzeme için :
3 adet havuç
2 -3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviziçi (isteğe göre)
YAPILIŞI :
Önce şekerin 1 su bardağı kadar kısmı tencereye alınıp karıştırılarak karemelize işlemi yapılacak .Şeker iyice eriyince kalan yarım bardak da ilave edilecek .Sonra kaynattığımız 2 bardak su azar azar tencereye ddökülecek ilk başta şekerler top top oluyor. Bu sizi korkutmasın kaynadıkça şekerler eriyecek . 5-10 dakika kaynadıktan sonra biraz ılıtılıp etimeklerin üzerine dökülecek ve bir kenarda iyice çekmesi için bekletilecek. Diğer aşama havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyip şeker ilave edilerek ocağa alınacak ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilecek. Ocaktan alındıktan sonra içine ceviziçi ve tarçın ilave edilip soğutulduktan sonra etimeklerin üzerine dökülecek .Diğer aşama kremamız ( aynı tavukgöğsü tarifi ) Önce şeker un ve süt ocakta kaynatılacak . Soğuduktan sonra margarin ilave edilip mikserle bir güzel çırpılacak ve havuçaların üzerine dökülecek. Son olarak kremşanti hazırlanıp pastanın en üstüne dökülecek ve hindistancevizi serpilecek .
***Yapılışı biraz uzun ama inanın sonuç mükemmel oluyor....:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep