10.6.12

ÇİLEK REÇELİ

Yeni yaptığım çilek reçeli ... Tam istediğim gibi oldu ne çok sulu ne de koyu .  Üstelik mis gibi de çilek kokuyor  ....
MALZEMELER:
1 kg çilek
4  su bardağı şeker
yarım  limon suyu

YAPILIŞI: Önce çileklerin sapları ayıklanır ve çilekler  su dolu bir kaba konur ,biraz  bekletilir. Daha sonra kaptan kaba aktararak birkaç sefer zedelemeden yıkanır ve süzgece alınır. Çileklerin önce yarısı tencereye konur üstüne şekerin yarısı ilave edilir. Sonra kalan çilekler ve kalan şeker tencereye dökülür . 1 gece bu şekilde bekletilir. Şekerin tamamen erimesi gerekiyor. Çilek dolu tenceremiz ocağa alınır. Reçel kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve yaklaşık 30-40 dakika kaynatılır. Kaynarken oluşan köpükler kevgirle alınır. (Ben yaklaşık 40 dak. kaynattım) Bu şekilde kaynadıktan sonra  limon suyu ilave edilip bir kaç dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Soğuyunca kavanoza dökülür.