24.7.12

ÇITIR BÖREK

Bir yemek dergisinde gördüğüm tarifi denedim ve aktarıyorum çıtır çıtır börek oldu üstelik de çok pratik.

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı  (sıvıyağ ile de karıştırabilirsiniz)
Börek içi : tarifte  peynirli maydanozlu verilmişti ben yarısını da  patatesli yaptım.

YAPILIŞI: Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Bir kasede suyu veyağı çırpın bir kısmı ile yufkayı ıslatın.Yufkayı 2 ye katlayıp 8 adet üçgen kesin. Her bir parçaya hazırladığınız içten koyup sigara böreği gibi sarın . Tüm yufkalara aynı işemi uygulayın. Sonra bir kaseye 2 su bardağı su koyun ve hazırladığınız börekleri suya batırıp yağlanmış tepsiye dizin . 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.