24.7.12

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Portakal ağacının sitesinde görüp yaptığım ve bayılarak yediğimiz sebze yemeği. Ben kendimden havuçla biraz da salça kattım . Kabak yemeğini sevmeyen eşim bile bu  yemeği çok beğendi ve arada yapar mısın dedi  :)) işte malzemeler

MALZEMELER:
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
4-5 adet kabak
2 adet havuç
yarım tatlı kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
dereotu
YAPILIŞI:  Önce soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin . Üzerine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri dökün. Havuçları 2 ye bölüp doğrayın ve domateslerin üzerine yerleştirn . Kabakları bıçakla kazıyıp yıkadıktan sonra 2 ye bölüp çok kalın olmayacak şekilde 1 parmak kalınlığında doğrayın ve onlarıda tencereye dökün üzerine zeytinyağ gezdirin. Yarım tatlı kaşığı salçayı yarım çaybardağı su ile ezerek tencerenin üzerine dökün.Tuz serpin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Yemek sadece kendi suyuyla piştiği için çok lezzetli oluyor. Arada suyunu kontrol edin eğer kabaklarınız pişmeyip suyu azalırsa çok az kaynak su ilave edebilirsiniz. Servis yaparken de üzerine bolca dereotu kıyıp serpin.