15.12.12

FİNCAN KEKİ


Bir fincan kek alır mısınız ?  Bugün yaptığım ve çocuklarla bayıla bayıla yediğimiz yumuşacık bir kek .
Geçen haftalarda  ahşap kursundayken  bir arkadaşımız yapıp getirmiş ben  de ilk defa orda yemiştim.Yumuşacık browni tadında bir kekdi. Bir de tencerede fincanların içinde piştiğini duyunca iyice şaşırmıştım. Tencerede kek mi olur diye. İşte bugün denemek  nasip oldu ve sonuç harika bende hemen paylaşıyorum.


 

MALZEMELER:
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı + 2 kaşık un

YAPILIŞI :Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler güzelce çırpılır. Ben bu kekde hiç mikser kullanmadım. Çırpma teliyle çırptım. Sonra fincanlar margarin ile güzelce yağlanır. Bazı bloglar da içlerine kek kalıbı da koyulabileceğini okudum. Tencereye fincanların dışından yarısına gelecek kadar ılık su konur. Hazırladığımız kek hamurundan fincanların yarısına kadar boşaltılır ve tencereye dizilir. Benim ölçüm ile tam 13 kahve fincanı kek oldu. Sonra yukarıda ki şekilde görüldüğü gibi temiz bir bez örtülerek tencerenin kapağı kapatılır. Önce normal ateşte su kaynayana kadar , su kaynadıktan sonra ocağın altı iyice kısılarak tam 20 dakika pişirilir. Ocağın altı kapandıktan sonra tencerenin kapağı hiç açılmadan 15 dakika beklenir. Ayy bu aşamada çatladım artık nasıl oldu acaba diye. :) Sonra kapak açılır ve yumuşacık kekler yenmeye hazırdır. Benim çocuklar fincandan çıkarmadan kaşıkla yediler keklerini. Öyle daha çok sevdiler. Ya da benim gibi fincandan çıkarıp üzerine vişne marmelatı ya da çikolata sos dökerek de yiyebilirsiniz.

5 yorum:

  1. ne ilginç, çok ilgimi çekti.Sunum açısından da gayet estetik, bugün denesem mi ne? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim pişman olmazsınız .:)

      Sil
  2. hımmm çok harika görünüyor. köpüğü müzerinden taşmış türk kahvesi gibi :-)
    bunu denedim fakat bulduğum tariftenmi yoksa benden dolayımı başarılı olamadım sert ve hamursu olmuştu. Birde sizin tarifi denerim inşallah.
    Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bu fincanda kek olayını bende denemek istiyorum en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  4. Zeynep'im ben buna bayıldım , hemen deneyeceğim canım benim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep