26.12.12

YENİYIL KAVANOZLARI



Sevdiklerim için yaptığım yeniyıl kavanozlarım. Blog arkadaşlarımda gördüğüm yeniyıl temalı dekupajları görünce bende özendim .Şimdilik ortaya yeni yılla ilgili bu kavanozlar çıktı. Bakalım daha neler çıkacak :)
Hepimizin evinde olan yarım kg'lık kavanozları aldım Tuffy rengi akrilik boya ile 3 kat sünger fırçamla boyadım. Sonra üzerlerine yeniyıl temalı resimlerimi kesip dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. Kapakları da kırmızı boya ile yine 3 kat boyadım. Kapak kenarlarina fırçamın ucu ile puantiyeler yaptım. Son olarak da  2 kat vernikledim. Hepsi bu kadar ...

13 yorum:

  1. Süpersin. Hele o puantiyelerin düzgünlüğü.. Çok güzel olmuş kavanozların. Herşeyiyle çok güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Te quedaron estupendos.
    Feliz Navidad
    Besos desde España

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmus Zeynepcim,cok ciciler.En guzeli de evdeki kavanozlar bile boyayinca cok guzelbir hal aliyorlar :) Birsey sorucam sen cama direkt olarak mi akrilik boya uyguluyorsun,boya nasil tutuyor?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım sıradan kavanozların bu hale gelmesi benim de hoşuma gitti. Evet akrilik boyayı direk uyguluyorum. Tabi ilk katta hemen kapanmıyor. Kuruduktan sonra 2. ve 3. katlarını geçiyorum. Bir de önceden fırça kullanıyordum artık şu sünger ponpon fırçalardan kullanıyorum . Daha pratikmiş.

      Sil
  4. Kavanozları güzelleştirmişsin çok şirin olmuşlar eline sağlık bende isterim hediye selamlar.

    YanıtlaSil
  5. aaaa ben bunları nasıl görmedim çok cici olmuşlar harika :) ellerine sağlk :)

    YanıtlaSil
  6. ayhh yaa çok güzellerr çokb eğendiimmm
    seneye inş gidicem bir kusra ve bende yapıcam bolll boll :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Harika çalışmalarınız var Zeynep Hanım.çok beğendim bloğunuzu:)çok faydalanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için.

      Sil
  8. Merhaba öncelikle elinize sağlık hepsi çok güzeller..bende malzeme spariş etmiştim henüz gelmedi gelince deniycem bakalım :) size bi kaç sorum olcak bu enimals boyalarıda verniklemek gerekiyormu? Ayrıca fırınlama işlemi nasıl oluyor aydınlatırmısınız? Dahamı iyi kurutuyor? Ve camlara zarar gelmiyormu? Teşekkür ederim şimdiden :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Fatoş Hanım öncelikle teşekkür ederim güzel yorumunuz için enemal boya sonrası da vernik gerekiyor . Ben hiç enamel boya kullanmadım ve fırınlama yöntemi ile de kurutma uygulamadım. Denemediğim bir şey için de fazla bilgi veremeyeceğim sadece ahşap kursunda aldığım bilgiler doğrultusunda su bazlı akrilik boyalarımla cam boyamalar yaptım.. vernikledim... elimde yıkadığım içinde bir sorun yaşamadım. .Ama size enemal boya kullanmanızı tavsiye ederim ayrıca size bir kaç link vereceğim bende çok faydalanmıştım gerçekten detaylı anlatımları var resimli olarak dilerim sizinde işinize yarar hoşçakalın..

    http://favoritehometovisit.blogspot.com.tr/2009/05/cam-boyama.html

    http://evimiseviyorum-colette.blogspot.com.tr/2012/09/cam-boyama.html

    http://atolye-nar.blogspot.com.tr/2011_01_01_archive.html


    YanıtlaSil
  10. çok hoş çalışmalar bende aldım bu bebek malzemelerınden ancak facebook acılsın dıye beklıyorum detayları öğrenebılmek ıcın.Bloguma beklerım dostlarrrrr

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep