13.1.13

EVA BEBEĞİM KARŞINIZDA !!!


Evadan yaptığım ilk bebeğim. Biz ismini kızımla birlikte ''Neşeli'' koyduk. Valla çocuklardan çok ben bayıldım ne yalan söyliyim. Yapması da çok zevkli ve sonunda ortaya böyle şeker bişey çıkıyo . Yapım aşamları için  aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. 


 İlk Eva bebeğim için yorumlarınızı bekliyorum ...


EVA NEDİR ?
Benim de çok merak ettiğim bir üründü eva taki elime alana kadar nasıl birşey olduğunu bilmiyordum.
.Sonra Etil Vinil Asedattan mamül olup esnek bir yapıya sahip olduğunu  geri dönüşümlü,son derece sağlıklı,bakteri üretmeyen   ve bir çok sanayide kullanılan bir ürün olduğunu  öğrendim. Bu özellikleriyle daha çok sevdim. Başta
http://evadunyasi.blogspot.com/  sitesinde gördüğüm bebeklere bayıldım ve bana bir heves geldi. Sonra  eva bebek yapım videolarını izledim. İşte böyle başladı benim eva ile tanışmam.


 

Bunlarda tahta mandala yapıştırdığım  evadan ilk  magnetlerim .Aşağıdaki linkte çok güzel bir çiçek yapımı var . Ama evadan değil sanırım keçeden yapılmış. Ben evadan denedim . Bakmak isterseniz :
http://www.youtube.com/watch?v=vjgHQbHO7W4


17 yorum:

  1. Merhaba canım,ilk bebeğe göre oldukça başarılısın,eğer kabalık saymazsan bir kaç önerim olacak sana,boynunu biraz daha kalın ,kollarını biraz daha uzun yapabilirsin,boynunu kalın yapmak görsel açıdan değil,yerde daha rahat durması açısından,elleri de bilerek büyük yapıyorlar ,ama benim ilk yaptığım bebeklere göre bu oldukça iyi,devam diyorum sakın bırakma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için kabalık saymak ne demek bilakis tavsiyeleriniz hoşuma gitti. Kollar bencede kısa kaldı :) bir dahaki sefer gözününde bulunduracağım . Sevdim ben bu işi devam edeceğim mutlaka.

      Sil
  2. A..aaaa... Nasıl yaptın sen bunu Zeynep. Ay nasıl da sevimli olmuş. Ama özendim ben. Sahi nasıl yaptın. Evayı biliyorum da.. Nasıl kıvırdın. Bir şablonun var mıydı? Ezbere mi yaptın. Bayıldım valla. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm Ablacım tamamen youtube da ki linkten baka baka yaptım. Yoksa önceden bildiğim yaptığım birşey değildi eva. Sadece çok merak ediyordum ve istiyordum yapmayı.Bende faydalandığım linki verdim . Eğer yapmak istersen video da detaylı bir şekilde anlatıyor. Teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  3. zeynepcim bu ne kadar şeker birşey..devam et..daha neler neler yaparsın..ellerine saağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Şehnaz Ablacım bende devam etmeyi düşünüyorum.

      Sil
  4. Zeynep'ciğim ben bu işe başladığımda çevremde hiç yapan yoktu ve hala da emin ol çok fazla insan yok,yani ben yaparak ve sökerek çok zaman harcadım,brezilyalılar ingilizce sorulara cevap vermiyorlar e bende portekizce bilmiyorum,o yüzden aklına takılanları sor canım,devam etmeni öneririm ,bazen gece yatarken bile aklına çok güzel modeller geliyor,elişi denen hobi mağazasını tavsiye ederim sana,Gül Hanım çok yardımcı oluyor.görüşmek üzere,belki birgün karşılaşırız kimbilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim zaten sizin yaptığınız bebekler sevdirdi bana evayı. Bende devam edeceğim aklımdan sürekli birşeyler geçiyor. :) İnsanın kendi bebeklerini tasarlaması güzel birşeymiş.

      Sil
  5. oooo bu süper olmuş ben bile daha yapmadım evadan bebek :( denemeyede korkuyorum doğrusu beceremem diye :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım dene sende yaparsın niye beceremiyceksin ne güzel şeyler yapmışsın evadan senin elin benden daha yatkındır.

      Sil
  6. Ne kadar tatlı bir bebek olmuş öyle, ismi de çok güzel, ellerine sağlık Zeynepciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz beni mutlu etti. :)

      Sil
  7. Te quedó una fofucha preciosa, me encanta.
    Besos desde España

    YanıtlaSil
  8. ellerinize saglık çooookkk güzel olmuşşş.merak ettigim birşey var yüzünü ve ayağını nasıl öyle yuvarlak bir form verebiliyorsunuz.sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için , Yüzünde ve ayaklarının içinde strafor top var. Evayı biraz ütü ile ısıtıp yumuşatarak şekil verdim . Eğer resimlerin altındaki verdiğim linke tıklarsanız yapılışını daha detaylı görebilirsiniz. Hoşçakalın

      Sil
  9. açıklamanız için çok tesekkür ederim.denemezsem kızım darılır bende rahat edemem.ilk fırsatta eva almaya:)))

    YanıtlaSil
  10. Bak bunu da görmemişiiim :( Bu da çok şirin olmuş Zeynebim yaaa, harikasııın :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep