1.10.13

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimi Tamamladım ve Sertifikamı aldım ! :)


 
 
Eskişehir Ticaret Odası'nın KOSGEB işbirliği ile düzenlemiş olduğu Girişimcilik Eğitimine katıldım ve Eğitim sonunda Sertifikamı aldım. Bir süre önce çok mutlu çok hareketli günler geçirdiğimden bahsetmiştim. İşte mutluluklarımdan bir tanesi de bu eğitimdi. Şimdi sizlere de  bu eğitim hakkında bilgi vermek istiyorum. Çünkü benim gibi evinde el emeği ürünler yapan bunların satışını sağlayan ayrıca çeşitli iş fikirleri olan çok fazla arkadaşım olduğunu biliyorum . Şimdi bu eğitime nasıl başvurduğumu anlatayım .
Bildiğiniz gibi bir süredir eva bebekler yapıyor ve bunları pazarlıyorum . Çok yakın bir aile dostumuzun tavsiyesi ile Eskişehir Ticaret Odasına başvurdum ve böyle bir girişimcilik eğitiminden haberim oldu. Sonra bu eğitimin mülakatlarına katıldım ve kabul edildim. Geçtiğimiz Ağustos ayı boyunca toplam 70 saatlik bir eğitim aldım. Eğitimde bize Anadolu Üniversite'sinden çok değerli hocamız Yrd. Doçent. Hasan Bakır   bilgiler verdi. Neler mi öğrendim. ? İş fikri geliştirme, yaratıcılık,iş planı kavramı,üretim,pazarlama,reklam,yönetim,muhasebe kısacası bir işletme açmayı düşündüğünüzde size yardımcı olabilecek tüm bilgiler. Hocamız ilk derste bize bu eğitimden sonra kendi işinizi kurup batarsanız gözüme gözükmeyin demişti . O zaman gülüp geçmiştik . :) oysaki ne kadar haklıymış Öyle bilgiler öğretti ki bize keşke herkesin imkanı olsa da bu eğitimi alsa ve işini kursa inanın çok güzel çok sağlam işletmeler açılacağına eminim. Eskişehir Ticaret Odası Başkanımız Harun Karacan (sertifikamı kendisinden aldım yukarıdaki resimde ) bize bu eğitim hakkında çevremizdekileri bilgilendirmemizi ve bilmeyenleri haberdar etmemizi söylemişti.  İşte bende şimdi bloğumdan duyurmak istiyorum .
Bu eğitim ücretsiz sadece başvuru yapıp mülakatta kafanızda oluşan iş planınızdan bahsediyorsunuz. Sonrada eğitime kabul olduğunuz takdirde 70 saatlik eğitim süreci başlıyor. Derslerin %80 ine katılmanız şart eğer  eğitim sonunda sertifika almak istiyorsanız..  Aldığınız sertifika ne işinize yarayacak ? Eğer işletme açmak istiyorsanız eğitimde öğrendiğiniz bilgilerle iş planınızı hazırlıyor ve KOSGEB 'e başvuruyorsunuz ve  iş planınız kabul edildiği takdirde işletmeniz için yaptığınız harcamalarda bayanlarda %70 ,erkeklerde %60 maddi  destek kazanıyorsunuz. Ayrıca kredi yardımı ve fuarlara katılma gibi durumlarda da destek kazanıyorsunuz. Benim gibi şuan da işletme açmayı düşünmeseniz bile aldığınız sertifika ömür boyu geçerli. İlerde birgün böyle bir düşünceniz olduğunda hazır olmuş olacak . Ama inanın maddi destekten çok eğitimde aldığınız bilgiler ömür boyu işinize  yarayacak.
İnşallah  bu yayınımda size işinize yarayabilecek  faydalı bilgiler verebilmişimdir.  Eğer KOSGEB hakkında detaylı bilgiler almak isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz  . Benden şimdilik bu kadar hoşçakalın...
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Default.aspx

12 yorum:

  1. tebrikler hayırlı olsun sertifikan.... bende uzun zamandır bu eğitim için başvurmayı planlıyorum ama bir türlü fırsat bulamadım eminimki çok yararlı oluyodur...fotoğraflarda çok güzel görünüyosun sevgiler çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum çok teşekkürler canım . Sen de başvur mutlaka bende öptüm..

      Sil
  2. Hayırlı olsun Zeynepcim, inşallah hayırlara vesile olur..
    Daha önce duymuştum ben de KOSGEB'i sertifiaını alman çok güzel olmuş..
    Sen de çok tatlısın canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Demetcim sen de başvurabilirsin harika şeyler yapıyorsun . Sevgiler...

      Sil
  3. hayırlı olsun.ALLAH işinizi rastgetirsin....sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevin canım çok teşekkür ederim amin Allah hepimizin işini rastgetirsin ..sevgiler...

      Sil
  4. ! Feliciades always beautiful .... congratulations, there is always time to fight for what you want, you only want it! ...! Congratulations and move on ...
    kisses from the other side! ......!! felicidadesssssss!

    YanıtlaSil
  5. :) Muchas gracias mi preciosa amiga .. thank you so much
    besos desde Turkey...

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel şeyler yapmışsın inşallah ileride bir işletme açarsın,Harun Karacan'ın(kendisiyle tanışıklığımız eskiye dayanır)elinden Alman'da çok güzel olmuş,inşallah bayramda Eskişehir'deyim,öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım güzel yorumun için , nasip kısmet artık şimdi çocuklar küçük ancak evde bir şeyler yapabiliyorum fırsat buldukça. Harun Karacan ile tanışıp elinden sertifika almak da çok mutlu etti beni. Bende çok öpüyorum inşallah geldiğinde tanışma imkanımız olur.Sevgiler..

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep