Pazar günleri genelde mutfağa girer ve mutlaka bir tepsi hamur yaparım . İşte en çok yaptığım ve çok sevdiğimiz yumuşacık açma tarifi . Taze taze paylaşayım sizlerle :)
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket Dr. Oetker maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
açmanın aralarına sürmek sürmek için biraz kutu margarin ( Becel tereyağ kullandım)
üzerine sürmek için 1 çorba kaşığı pekmezi çok az suyla sulandırıp bir tabağa hazırlıyoruz
susam
YAPILIŞI :
Öncelikle biraz un , maya,şeker ve tuzu karıştırıyoruz. Sonra içine ılık süt ve yağı da katarak yavaş yavaş yoguruyoruz. Ara ara un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur hazırlayıp 40-50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iyice kabarıp mayalandıktan sonra biraz daha un ilave ederek hamuru tekrar yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle hafifçe açarak yarım cay kaşığı kadar margarini sürüyoruz ve açtığımız yuvarlağı kapatıp kenara koyuyoruz . Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra bu sefer 2 tanesini elimize alıp çubuk şeklinde uzatarak birbirine doluyor ve yuvarlıyoruz . Son olarak da önce pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Ellerine saglik. Bende bu aralar bir usengeclik var. Yiyesim varda yapasim yok. Gonderde yiyelim ;))
YanıtlaSil