12.10.14

MİS GİBİ BİR AÇMA TARİFİ :)


Pazar günleri genelde mutfağa girer ve mutlaka bir  tepsi hamur yaparım . İşte en çok yaptığım ve çok sevdiğimiz yumuşacık açma tarifi . Taze taze paylaşayım sizlerle :)

MALZEMELER:

2  su bardağı ılık süt 
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket Dr. Oetker maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz 
un
açmanın aralarına sürmek sürmek için biraz kutu  margarin ( Becel tereyağ kullandım)
üzerine sürmek için 1 çorba kaşığı pekmezi çok az suyla sulandırıp bir tabağa hazırlıyoruz
susam 

YAPILIŞI :

 Öncelikle biraz un , maya,şeker ve tuzu karıştırıyoruz. Sonra içine ılık süt ve yağı da katarak yavaş yavaş yoguruyoruz. Ara ara un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur hazırlayıp 40-50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iyice kabarıp mayalandıktan sonra biraz daha un ilave ederek hamuru tekrar yoguruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle hafifçe açarak yarım cay kaşığı kadar margarini sürüyoruz ve açtığımız yuvarlağı kapatıp kenara koyuyoruz . Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra bu sefer 2 tanesini  elimize alıp çubuk şeklinde uzatarak birbirine doluyor ve yuvarlıyoruz . Son olarak da önce pekmezli suya sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. 


1 yorum:

  1. Ellerine saglik. Bende bu aralar bir usengeclik var. Yiyesim varda yapasim yok. Gonderde yiyelim ;))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep