16.3.13

CAM TABAĞA PEÇETE DEKUPAJI



Daha önce yayınladığım peçete dekupajlı sabunları koymak için onlara uygun yaptığım cam tabak Onun yapımından da kısaca bahsedeyim. Aldığımız cam tabağı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra sabunlara yaptığımız peçete dekupajını uyguluyoruz.
*Peçeteden kestiğimiz resmin katlarını ayırıp en üstte kalan resimli kısmı tersinden tabağa yerleştirip  fırçaya aldığımız tutkalı ortadan kenarlara doğru sürüyoruz.
*İyice kuruduktan sonra ponpon fırça ile boyayı  tüm yüzeye pat pat şekilde uyguluyoruz. Cam tamamen kapanana kadar (ön tarafından bakınca hiç cam gözükmeyecek) gerekirse 2 hatta 3 kat daha geçiyoruz.(her kat arası kurumasını bekliyoruz.) En son vernikliyoruz.


.


15 yorum:

  1. Harika bir tabak canım ellerine sağlık bir önceki yorumumda seni tanımıyormuşum gibi bir hava hissedebilirsin valla öyle oldu bloğun adına bakmayıp yorumu yazı verdim sonra birde baktımki bu bizim zeynepmiş kusuruma bakma canım bu aralar kafam biraz dağınıkta. öpüyorum seni çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım bende ilk yorumunu okuduğumda Meral bana ne kadar resmi bir yorum yazmış dedim :) şimdi anladım aklın sınavda tabii arkadaşım hayırlısıyla güzel bir şekilde atlatırsın inşallah bende öptüm canım...

      Sil
  2. muhteşem olmuş, ellerinize sağlık, çok istiyorum bende denemeyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yapılışı resimlerden de anlaşılacağı gibi çok kolay :)

      Sil
  3. merhaba, elinize sağlık, çok zevkli elişleri yapmışsınız, tebrik ederim. Benim bir sorum olacak: Ben de ayna üstüne (ve de tuval üzerine) dekupajla fotoğraf eklemek istiyorum. Bunun için fotoğrafı aktaracağım yüzeyi önceden cam boyasıyla beyaza mı boyamam gerekiyor acaba?Beyaz yüzeyin üstüne olursa tutuyor sanırım dekupaj. Bir de başka sitelerdeki anlatımlarda dekupaj tutkalıyla resmin ön yüzünü iyice kaplayıp, resmi yüzeye yapıştırıp,24 saat kadar kurumasını bekledikten sonra nemli süngerle yapıştırılan resmin yüzeyinden geçerek soyuyorlar ve resim ortaya çıkıyor. Sizinki peçeteden aktarım olduğu için mi farklı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
    http://cerenceyhan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cren bloğuma hoşgeldin ve yorumun için çok teşekkürler. Öncelikle şunu söyleyeyim henüz tuval çalışması yapmadım ama inşallah bu hafta kursta deneyeceğim o zaman bilgim olacak. Ben dekupajı genelde ahşap ve cam üzerine yaptım. Yüzeyi önce tamamen kapanana kadar akrilik boyalarla boyadım. Eğer resim dekupajı yapacaksan illa ki beyaz boya kullanman gerekmiyor sadece peçete dekupajı yaparken yüzeyin açık renk olması gerekli peçete daha ince olduğu için Resmi yüzeye yapıştırmadan önce arkasına tutkal sürüp uygulayacağın yere yapıştırıyorSun . Bu aşamada üzerinden süngerle veya ( ben parmağıma buzdolabı poşeti geçirip resmin üzerinden hafifçe bastırarak iyice yapışmasını altında hava kalmamasını sağlıyorum .Biraz kuruduktan sonrada resmin üzerinden tutkalla geçiyorum bu sayede resim tamamen yapışmış ve tutkal kuruyunca daha canlı hale gelmiş oluyor. Peçete daha farklı zaten onun için de ayrı peçete tutkalı gerekiyor. Kategorilerden cam boyamalarA girip bakabilirsiniz bazılarında görsellerle açıklamıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir . Biraz uzun anlattım sanırım :)

      Sil
    2. Yanıtın için çok teşekkür ederim Zeynep, anladığım kadarıyla cam üstüne fotoğraf baskısı eklemek için fotoğrafın arka beyaz yüzüne tutkal sürmek gerekiyor, benim izlediğim videolarda tuvalin üstüne fotoğraf aktarırken, fotoğrafın baskılı ÖN yüzüne tutkal sürülüp, bu yüzey tuvale denk gelecek şekilde yapıştırılıp, kuruduktan sonra ıslak sünger yardımıyla fotoğraf kağıdının üstte kalan beyaz baskısız yüzeyi soyuluyordu, o yüzden aklım karışmıştı, yardımın için tekrar teşekkür ederim. Tuval çalışması yaptığında burada paylaşabilirsen ne güzel olur, blogunu takip ediyor olucam, kolay gelsin :)

      Sil
    3. Tamam canım tuval çalışmamı da mutlaka paylaşacağım inşallah güzel bir iş çıkarırım ortaya.Anladığım kadarıyla sen cam yüzey üzerine fotoğraflar yapıştırıp pano gibi bir şey yapmak istiyorsun benim fotoğraflı cam şişeme de bakabilirsin .Ponpon fırça ile cam üstüne iyice kapanana kadar bir kaç kat boya sür pat pat şeklinde .Üstüne öyle resim dekupajı yap bence .Önce resimlerin arkasına sür tutkalı bolca her tarafına gelecek şekilde sonra yapıştır . İyice kurusun resimlerin üzerinden de tutkalla geç. Sonrada verniklersin.

      Sil
  4. Zeynepcim yine ben :))9
    Ben Kavanoz boyamak istiyorum canım ama enamel dedikleri boyayı bulamadım, akrilik boya aldım cadence marka,, ama o da cam boyası mı ahşap mı bilmiyorum karışık sanırım :( Çok cahilim yaaa.. Cam boyamak için enamel boya şart mı canım ? Bir de hamur kabartmak için kullanılan hamur hangisi, ben seramik hamur aldım geçenlerde DAS marka, ama sanki kağıdı hamur yapmışsın gibi pütür pütür bıçak ile muntazam kesilmilyor keserken, ama parmak izi kalmıyor üstünde hiç..Aldığım yerde Jovi marka kil hamuru vardı bir de onu da mı alıp denesem ? ayyy çok soru sordum şimdidedn teşekkür ederim canım benim...

    YanıtlaSil
  5. Canım hoşgeldin :) Hiç üzülme bende yapa yapa sora sora öğrendim pek çok şeyi. Açıkçası hiç enamels boya kullanmadım. Ahşap kursu hocam akrilik boyalarla cam da boyayabileceğimi söyleyince elimdekileri kullandım hep. Ama boyadıklarım hep ya su şişesi ya fotoğraflı cam şişe ya da çay şeker kavanozu gibi çok fazla yıkanmak istemeyen şeylerdi.Onları da ılık suyla elde yıkıyorum. Bu zamana kadar birşey olmadı. Yalnız asıl cam boyaları yani enamels boyalarla daha pürüzsüz daha güzel oluyor ve onların 21 günlük bir kuruma süresi var ya da fırınlıyorlar. Ondan sonra hiç bir şey olmuyor anlatabildin mi. :) Açıkçası bende denemeyi düşünüyorum enamels boyayı. Ama senin aldığın markada güzel . Bizim sürekli kullandığımız boyalardan. Cadence,craftsy gibi.. Su bazlı oluyorlar ve ahşap seramik ... pekçok şeyde kullanılıyor. Şimdi sen elindekileri kullanabilirsin . Benim hamurum Darwi extra light model hamuru olarak geçiyor. Bende bu markayı bulabilmişdim.Asıl Creall Do& Dry Light seramik hamuru meşhur bu işlerde ama bende bulamadım. Kil hamuru hakkında bir bilgim yok. Bende bir kere yaptım hamur kabartma . Hamuru keserken bıçak kullanma .Kretuar diye bir kesici var ama ondan yoksa falçata (maket bıçağı ) kullanabilirsin . Daha rahat ve düzgün kesersin.Tamam mı canım yine aklına birşey takılırsa sor fırsat buldukça bakıyorum yorumlarıma :) Hoşçakal sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hakkını helal et bir sürü şey sordum sana ama artık bugünden sonra işlevsel olacak sorularım inşallah :))
      Ben malzemelerimi hepsiburada dan aldım ve malesef enamel boya yoktu, ama boyamak istediğim şeyler öyle sürekli yıkayacağım şeyler değil, yani ya süs olarak ya da nadir yıkanacak tarzda şeyler.. Senin izinden gideceğim sanırım :)
      Bir de ben namels boya ile boyanan kavanozların çok net resimlerini de gördüm nette, seninkilerden farklı durmuyorlardı:) eline diline sağlık canım.. Çok öpüyorum seni :))

      Sil
    2. Helal olsun canım lafı mı olur senin güzel yorumlarında beni mutlu etti. Bende öpüyorum seni :) ...

      Sil
  6. merhabalar çok güzel bir çalışma olmuş bende cam kavanoz boyama yı nette kazar gördüm ve araştırmaya başladım detaylı anlatmışsıznı ama ben hiç yapmadığım için nacizane bir sorum olucak peçeteyi hani 3 kat demişsiniz ya onun birinci katını koyuyoruz yapıcağımız yere değilmi peçeteyi tabağın üzerine yerleştiriyoruz boyayıda altına sürüyoruz değilmi
    birde hamur kabartmalı çalışmalar var o hamurun adı ne çok soru sordum kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  7. Peki bu dekupaj yapılan nesneler makinada yıkanabiliyormu

    YanıtlaSil
  8. Ben makinede hiç yıkamadım çok sıcak su belki zarar verebilir. Boyayı çıkarmasa bile rengini soldurabilir bu yüzden elinizde yıkamanız daha sağlıklı olur...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep