2.4.12

HAVUÇLU PİLAV

MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç (1-2 saat öncesinden ıslatılmış)
1,5 su bardağı sıcak su
1 orta boy havuç (ince rendelenmiş)
1 küçük soğan (ince rendelenmiş
tuz
zeytinyağı ya da tereyağ
YAPILIŞI:
Önce rendelenmiş soğan arkasından havuç yağda biraz kavrulur. Ardından sıcak su ilave edilir.Üzerine 1 bardak pirinç ve tuz atılır .Bir kere karştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Eğer pişerken karıştırmazsanız pilavınız tane tane olur. Ben pirinci yağda kavurmuyorum .Bu şekilde daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep