16.4.12

TAZE HİNDİSTANCEVİZLİ TAVUKGÖĞSÜ

Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlı

MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt (aslında 5 bardak ama 4 bardakla daha koyu oluyor )
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş taze hindistancevizi
üzeri için 1 paket kremşanti yarım su bardağı süt ile çırpılıp hazırlanacak

YAPILIŞI:
Tencereye süt ,un ve şeker konarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra içine vanilya ve margarin katılarak tencerenin altı kapatılır ve ılınması beklenir. Borcama hindistan cevizi serpilir. Ilınan tavukgöğsü mikserle 5-6 dakika iyice çırpılır ve borcama dökülür. Üzerine kremşanti sürülür ve dolapta 4-5 saat bekletildikten sonra rulo yaparak servis edilir.

1 yorum:

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep