17.9.12

CAM BOYAMA ÖRNEKLERİ

 Yine bir limonata şişesi önce beyaz akrilik boya ile tam 3 kat boyandı . Her kat arasında 1 saat kadar kuruması beklendi . Sonra uygulanacak peçeteden desenler çıkarılıp kesildi.Peçete tutkalı ile dikkatli bir şekilde ortadan dışa doğru fırça yardımıyla yapıştırıldı. Kuruduktan sonra tekrar peçete tutkalı ile geçildi. Bu zamana kadar vernik hiç kullanmamıştım. Ama öğrendim ki vernik hem koruyuculuğunu artırıyormuş hem de daha parlak bir görünüm veriyormuş . Fotoğraflar da verniklenmemiş halini görüyorsunuz. Ama sonradan vernikliycem.
 İşte bu da küçük bir yağ şişesi .Aynı işemler bu küçük şişeyede uygulandı.


Bu da minik bir baharatlık O da aynı işlemlerden geçti .. :)


4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika...
    bayıldım ve de çok heveslendim, malzemeler için bir öneriniz varmı, yani dekupaj ve cam boyama için ne tür boya ve tutkal gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzemeleri hobi malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz . Benim ahşap boyama kursu gördüğüm yer aynı zamanda hobi malzemeleri satıyor. Bu yüzden şanslıyım. Peçete dekupajı yapacaksanız peçete tutkalı eğer resim dekupajı yapacaksınız onun içinde ayrı dekupaj tutkalı almanız gerekiyor. Cam boyamalar için özel cam boyaları var çoğunlukla enamels boyalar tercih ediliyor. Ben bu zamana kadar ahşap boyamada da kullandığım akrilik boyaları kullandım. Ama özel cam boyası da alıp denemeyi düşünüyorum. Umarım faydalı bilgiler vermişimdir size ..

      Sil
    2. Çok teşekkür ederimmmm..
      ama ben sanırım buralarda asla bulamayacağım bu malzemeleri :(
      Aramaya devam, siz yapın ben seyrederim artık :))

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep