9.11.12

MAMA KAVANOZLARINDAN BAHARAT TAKIMI



Yine çok sevdiğim minik mama kavanozlarından baharat takımı yaptım. Dahaönce de anlattığım gibi 3 er kat (her kat arasında kurumasını bekleyerek ) akrilik bej rengi boya  ile boyadım. Sonra netten indirdiğim bu dekupaj resmini  hazırlayarak dekupaj tutkalıya yapıştırdım. Sonra resimlerin üzerinden de tekrar tutkal ile geçtim.Dekupaj tutkalını dekupaj resmin üzerinden 1 kat geçiyorum ve kuruyunca resim adeta canlıymış gibi parlak bir hal alıyor. Kapakları da  kırmızı boya ile 3 er kez boyayıp bej rengine    fırçanın arka ucunu batırıp  puantiyeler yaptım . Kuruduktan sonra da hepsini bir güzel vernikledim. Aşağıda görmüş olduğunuz rafımı da zeytin yeşiline boyayıp vernikledim. Böylece onu da yenilemiş oldum. İşte hepsi bu kadar ....


11 yorum:

  1. Emeklerine saglik Zeynep cok hos olmus hepsi.Bu mama kavanozlarindan bende 2 poset var :) oglum bi aralar yiyordu saklamisim.Ben de bu sekilde kucuk baharatlik olarak degirlendirecegim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş abla bir kere başladınmı duramıyorsun

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan Zeynep'cim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok CiCi olmuşlar.. eline sağlık canımcım, iyi günlerde kullan inşallah.. (^_^)

    YanıtlaSil
  5. baharatlık olarak kullanıosunuz dimi kullanışlı oluyomu kapağı takıp çıkarırken filan yada suya değdiği zaman merak ediyorum ilerde bende yapmak istiyorumda kendime :)

    YanıtlaSil
  6. Kapakların kapandığı kısmı da boyadığım için çok sıkı kapatamıyorum kitleniyor çünkü Siz yaparsanız kavanozun ağız kısmını fazla boyamayın ve bu kavanozların kapakları biraz farklı olduğu için fazla sıkmayın. Soğuk suyla elde yıkıyorum bişey olmuyor.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize saglık bayıldım.dıy işlerini sevenlerdenim bende.takipteyim.bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  8. çok süper olmuş.Güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  9. bu arada bir şey sorabilir miyim?şişelerin üstündeki etiketleri nasılçıkardınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım etiketleri 2 yöntemle de çıkarabilirsin . Birisi kavanozları biraz sıcak suda bekletip alüminyum telle ovarak diğeride etiketlerin üzerinde bir buz kalıbını gezdirip yine telle ovarak çıkarabilirsin.Bu arada yapacak olursan kavanozların kapak ile kapandığı kısmı yani ağız kısmını boyama ben boyadım malesef kapatıp açarken biraz sıkışıyor. Bu yüzden çok sıkı kapatmıyorum.

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep