24.3.13

BİR KURABİYE ,BİR KEK, BİR DE GÜZEL BİR KİTAP :)

ÜZÜMLÜ,CEVİZLİ KURABİYE
 Çok lezzetli , ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Şiddetle tavsiye ediyorummmm :)
MALZEMELER :
2 adet yumurta ( birisinin sarısı üzeri için )
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kuru üzüm
yarım yada 1 çay bardağı kadar ceviz içi
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

YAPILIŞI :  Öncelikle kabartma tozu ve un hariç malzemeler kaba konur . Kuru üzüm ve ceviz konmadan önce  rondadan geçirilir. ( çok ezilmeyecek). Bu malzemeler biraz yoğrulduktan sonra kabartma tozu ve un da ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan kopardığımız parçalar yuvarlanır ve üzerlerine çatalla hafifçe bastırılır ardından yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. Ben genelde kurabiyelerin üzerine hep yumurtanın  akını sürerdim ama bu kurabiyeye  de yumurta sarısı çok hoş oldu.


CEVİZLİ KEK
Yine çok sevilen yumuşacık bir kek tarifi .
MALZEMELER:
2  adet yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ  ile  becel sıvı pratik karışımı 
1 çay bardağı ezilmiş ceviz 
2 çorba kaşığı kakao(isteğe göre )
1 paket kabartma tozu
 aldığı kadar un 

YAPILIŞI : Önce yumurtalar ve şeker çırpılır ardından süt ve sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır. Ben bu aşamaya kadar mikser kullandıktan sonra un ve kabartma tozunu hep el de çırpma teliyle karıştırıyorum (hamurun sönmemesi için ). Sonra ceviz,1,5 su bardağı un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Hamurun yarısı ayrı bir kaba alınarak içine kakao katılır . Yani 2 ayrı kek hamuru olur  kakaolu ve sade . Her iki hamura da kıvamına göre gerekirse tekrar  un eklenip karıştırılır.Çünkü kakaolu olan daha az un ister. Kek kalıbına dökerken de bir sıra sade,bir sıra kakao tekrar bir sıra sade bir sıra kakaolu kısımdan dökülür. 
***Artık kek kalıplarımı Becel sıvı pratik zeytinyağlı ile yağlıyorum ve hiç yapışmıyor aklınızda bulunsun :)

Debbie  Macomber 'ın okuduğum kaçıncı kitabı oldu bilmiyorum :)) Ama hepsini çok sevdim. Bu kitapta tam pembe dizi tadında harikaydı ve diğerleri gibi çok sürükleyiciydi. Yazarın her bir kitabını bitirdiğimde  hissettiğim duygu hep aynı keşke biraz daha anlatsaydı ....

15 yorum:

  1. üzüm ve cevizi çok yakıştırıyorum ben de canımm ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum bu ikiliyi özellikle kurabiyelerde.:)

      Sil
  2. harika görünüyorlar ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller yollada bende yiyeyim eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy Nevincim yollarım tabii canım :) sevgiler

      Sil
  4. Zeynepcigim bak hemen geldim :) canim tarifler harika gorunuyor,firsatim olunca kurabiyleri denemek istiyorum gercekten... Bir de Debbie Macomber kitaplari icin ben de ayni seyi dusunuyorum,harikalar. Ve dedigin gibi bittiginde keske biraz daha uzun olsaydi diye dusunmedim degil :))
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bende çok mutlu oldum seni görünce :) denemeni tavsiye ederim canım bir kurabiye canavarı olarak en sevdiğim kurabiyelerden biridir evet sen de benim gibi seviyormuşsun Debbie Macomberı artık bekliyoruz 4 gözle yeni kitaplarını ..

      Sil
  5. Ayyy harika görünüyor kek ve kurabiyen ellerine sağlık Zeynepcim..

    YanıtlaSil
  6. Debbie Macomber serisi sanırım hayatımda sıkılmadan ve son sürat okuduğum birtanesidir, hatta seri dışı bir kitabını daha sipariş ettim D&R dan... Sırasıyla okudun değil mi, yoksa hikayeler şaşıyor ya :)
    Kurabiye ve kekine diyeceğim yok malum... böyle özenle yapılmış olanları sadece yemeyi tercih ediyorum, benimkiler pratik, uğraştırıcı olmayanlardan çünküüü :))

    YanıtlaSil
  7. Evet Banu Ablacım sırasıyla okudum tüm kitaplarını bir tek Melekler Korusun kaldı okumadığım onuda elimdeki kitapları bitirince okuyacağım . Senin yaptıklarında harika oluyor öptüm çok .

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ayrıca iki çocukla kitap okumaya vakit ayırabilen güzel bir örneğimsin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep