31.1.10

SU BÖREĞİ





Yine yapımı çok pratik ve lezzetli çıtır çıtır bir börek tarifi
MALZEMELER :
4 adet yufka
75gr margarin (eritilmiş) (aslinda 125gr margarin ama ben daha az kullanıyorum )
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta sarısı
1 şişe maden suyu
aynı şişeyle 1,5 şişe su
İç Malzeme için peynir, maydanoz
YAPILIŞI :
İlk yufkamızı alıp yağlanmış tepsiye seriyoruz kenarları dışarıda kalacak (en son böreğin üzerini kapatıcaz ) sonra 1,5 yufkayı elimizle parçalayarak ilk yufkanın üzerine döküyoruz . Peynirli malzemeyi yufkanın üstüne seriyoruz ve kalan 1,5 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak peynirli malzemenin üstüne kapatıyoruz. Son olarak ilk koyduğumuz yufkanın kenarlarını çevirip böreğin üstünü kapatmış oluyoruz ve böreği bu şekilde bıçakla dilimlere ayırıyoruz.
ayrı bir kapta eritilmiş margarin, sıvıyağ, yumurta sarıları, soda ve suyu güzelce karıştırdıktan sonra böreğin her tarafına eşit miktarda döküyoruz. 1 - 1,5 saat beklettikten sonra 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep