14.12.11

PÜRELİ TAS KEBABI YANINDA BULGUR PİLAVI

İki muhteşem lezzet yanyana patates püresi üzerinde yumuşacık baharatlanmış et ve yanında ağızda dağılan nefis bulgur pilavı  ....

TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER:
350 gr kuşbaşı et
1 büyük soğan
6-7 diş sarımsak (küçük doğranmış)
5-6 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI :Önce soğan ,sarımsak ve biberler sıvıyağda kavrulur.Arkasından küçük küçük doğranmış etler katılır biraz kavrulduktan sonra domates rendesi ve salça katılarak etler suyunu çekene kadar iyice kavrulur .Baharatlar katılır ve 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek düdüklünün kapağı kapatılır. 40 dakika kısık ateşte pişirilir.

PATATES PÜRESİ : 4-5 adet patates haşlanır( düdüklü tencerede 7 dakikada haşlıyabilirsiniz) .Haşlanan patatesler ezilir ve içine 1 su bardağı süt katılarak ocağa alınır ve karıştılır. Ardından 2 kaşık tereyağ ve tuzuda eklenir biraz daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve pürüzsüz kıvama gelene kadar rondodan geçirilir.
*Pürenin üzerine etler konarak servis yapılır.

BULGUR PİLAVI İÇİN MALZEMELER :
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet patates
yarım tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI: Soğan ince ince kıyılır. Biber ve patates küçük küçük doğranır ve tencereye sıvıyağ eklenerek üzerine soğan ,biber ve patates konarak kavrulmaya başlanır.( bulgur pilavında yağ miktarı biraz fazla olursa daha lezzetli oluyor )(isterseniz bir kısmını tereyağda koyabilirsiniz).İyice kavrulduktan sonra üzerine 2 bardak sıcak su dökülür sudan geçirilmiş bulgur ve baharatlar katılarak bir kere karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişirme esnasında karıştırmazsanız kıvamı daha güzel oluyor.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli!
Sevgiyle kalın...
Zeynep